căutare
min. 3 caractere

Servicii oferite de către Centrul de Îngrijire și Asistență Frumoasa

Centrul de Îngrijire și Asistență Frumoasa este o instituție de interes public, fără personalitate juridică, înființată în baza Hotărârii Guvernului nr. 1434/2004, privind atribuțiile și Regulamentul-cadru de organizare și funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și a Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr.160/2004, în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita, având rolul de a asigura la nivel județean aplicarea politicilor și strategiilor de asistență specială a persoanelor cu handicap, și de a acorda sprijin și asistență pentru prevenirea situațiilor care pun în pericol securitatea persoanelor cu handicap.

Principalele servicii asigurate constau în următoarele:
Asistență medicală: întocmirea fișei medicale; control medical general; facilitarea internării în spitalele de specialitate a cazurilor grave; urmărirea tratamentului recomandat de medicii de specialitate; consiliere pentru promovarea sănătății; etc.
Asistență socială: oferirea de informații cu privire la întocmirea dosarelor beneficiarilor; consiliere socială; consiliere cu privire la formarea deprinderilor privind autonomia personală; oferirea de servicii de orientare, supraveghere și sprijinire a reintegrării sociale a asistaților.
Asistența psihologică: oferirea de consiliere psihologică individuală; acordarea de sprijin psiho-afectiv pentru readaptarea psihologică a persoanelor cu handicap (în situații de criză); terapie ocupațională și ergoterapie; consiliere pentru reinserția familială și pentru facilitarea reintegrării sociale; psihoterapie individuală și de grup; consiliere pentru promovarea sănătății psihice; ludoterapie; etc.
Activități de club : activități instructiv- educative și de petrecere a timpului liber; activități ocupaționale, jocuri care au ca scop menținerea tonusului fizic și psihic al beneficiarilor; sărbătorirea colectivă a unor evenimente legate de sărbătorile religioase, oficiale, zile de naștere, etc.; activități extra-instituționale.
Activități de recuperare fizică: gimnastică terapeutica; masaj; termoterapie.

Adresa:
Str. Bisericii nr.268/B Frumoasa, jud. Harghita
Tel/fax : 0266-325.115 ; 325.109
Şef centru: PATRASCU ION

Informații utile:
-Criteriile de eligibilitate ale beneficiarilor, descarcă aici
-Procedura de admitere, descarcă aici

 

 

Flash content

Get Adobe Flash player