căutare
min. 3 caractere

Asistență socială - prezentare generală

Mai multe persoane și familii sunt ajutate lunar de către serviciile de asistență socială ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita. Prestațiile și facilitățile acordate persoanelor cu handicap și familiilor acestora reprezintă ajutoare importante pentru familiile a peste 5500 de adulți și copii cu handicap neinstituționalizați din județul Harghita.

Conform legislației sociale în vigoare Direcția este principala instituție responsabilă la nivelul județului pentru dezvoltarea unui sistem de servicii sociale specializate. Aceste servicii care vizează menținerea, refacerea sau dezvoltarea capacităților individuale pentru depășirea unei situații de nevoie socială, și se realizează cu precădere în instituții specializate.

Principalele categorii cărora se adresează aceste servicii sunt persoanele vârstnice, persoanele cu handicap, tineri care părăsesc sistemul de protecție a copilului.

Prioritatea pe termen lung a Direcției este dezvoltarea unei rețele coerente, accesibile, și sustenabile de servicii sociale care să ofere siguranța unei existențe demne în fața oricăror evenimente neprevizibile pentru toți cetățenii județului. Primii pași au fost făcuți atât prin proiectele de restructurare, reabilitare a instituțiilor proprii cât și prin dezvoltarea unor relații de colaborare cu serviciile administrate de organizațiile neguvernamentale. Credem că următorii ani vor fi decisivi în acest proces și vă invităm să fiți alături de noi în acest efort fie și prin urmărirea noutăților pe care vă vom face cunoscute prin intermediu acestei pagini de internet.

Linkuri utile

Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Handicap
Agenția Națională pentru Protecția Familiei
Departamentul de Asistență Socială și Politici Familiale al MMSSF
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării Ministerul Sănătății Publice


 

Flash content

Get Adobe Flash player